I februari 2019 lanserade vi vår bryggkurs - Hönsinge Bryggskola, en endags, grundläggande ölbryggarkurs som vänder sig till dig som vill börja brygga öl hemma. Inga förkunskaper behövs.
Vi varvar teori med praktik under en dag. Vi går igenom ingredienser, bryggprocessen och genomför en ölbryggning där du deltar aktivt. När bryggdagen är slut får du med dig ett jäskärl (med vört och jäst), flaskor, kapsyler och en egen etikett samt instruktioner kring flasktappning.
Kursen genomförs i vårt bryggeri och handleds av en av våra bryggare. Kurstillfällen bokas enligt önskemål. Kontakta oss på info@honsingehantwerksbryggeri.se för att boka. Rekommenderat max antal deltagare per kurs är fyra. Minsta antalet är två deltagare.
Pris: 1300 kr
(Går även att köpa som presentkort. Se längre ner på sidan)
Upplägg Hönsinge Bryggskola
Morgonfika och introduktion
Bryggteori och receptgenomgång
Uppvägning av ingredienser
Krossning av malt
Handledd ölbryggning
Teori om flasktappning och kolsyra
Avslutning.
Ingår vid kurstillfället:
Instruktioner och recept
Delad (max 4 pers) tillgång till mindre bryggverk
Tillgång till övrig utrustning.
Ingredienser (vatten, malt, humle och jäst)
Rengörings- och desinfektionsmedel.
Handledning och möjlighet att ställa frågor.
Medlemskap i sluten Facebookgrupp för vidare diskussion
Ingår att ta med hem:
Recept
5 liters Jäskärl i glas med med ca 4 liter vört/jäst.
Gummipropp med jäsrör
Desinfektionsmedel
Instruktioner för flasktappning.
Flaskor och kapsyler
Egen etikett
Att köpa till vid behov
Hydrometer och mätrör
Hävert
Kapsylerare
Provsmakning
Efter genomförs bryggning kan vi, mot en extra kostnad, erbjuda provsmakning av dels våra ordinarie sorter men även tillfälliga sorter.